historie_header_red

SNACKS SMAKER BEST NÅR JORDA HAR DET BRA

Mye har forandret seg siden vi startet med produksjon av Potetgull på Maarud Gaard i 1936. Men en ting er den samme; for å lage sprø og velsmakende snacks, er vi avhengig av frisk luft, fruktbar jord, rent vann og riktige mengder sol og regn. Det er forutsetningen for at 72 utvalgte lokale bønder kan levere chipspoteter av høy kvalitet, og at om lag 200 mennesker i Sør-Odal kan gå på jobb hver dag. Derfor er ikke bærekraft bare et ord for oss. Å ta vare på naturen handler om å ta vare på selve livsgrunnlaget vårt, eller gullet i potetgullet vårt om du vil.

 

Vårt mål er at kommende generasjoner også skal kunne kose seg

Produksjon av poteter og snacks setter som all annen produksjon spor etter seg i naturen, enten det er utslipp fra traktor og plantevernmidler hos bonden, eller fra vår egen fabrikk og transport. Derfor er det i høyeste grad også i vår egen interesse at vi reduserer den direkte og indirekte påvirkningen produksjonen vår har på natur og miljø – og på sikt forsøker å fjerne den helt.

Bærekraft og samfunnsansvar skal gjennomsyre alt vi gjør. For oss betyr bærekraft å være i stadig forbedring og regelmessig revidere våre mål og tiltak. Med bakgrunn i dette har vi satt tre overordnede fokusområder: Ernæring & helse, Bærekraftig drift og Dyrking med omtanke. De er tuftet på de av FN’s bærekraftsmål som vi mener er de viktigste og mest relevante i forhold til vår drift: 

Maarud baerekraftsmal4