Snacks skal kunne spises med god samvittighet

Maarud skaper gode smaksopplevelser som gjør at folk kan kose seg litt ekstra. Samtidig er vi bevisst på at for store mengder salt, fett og tilsetningsstoffer kan føre til helse- og livsstilssykdommer. Vårt mål er at vi alltid skal tilby de beste alternativene i kategorien snacks. Derfor jobber vi kontinuerlig for å forbedre våre produkter, uten at det skal gå på kompromiss med smaksopplevelsen. 

Vi skal fortsette å redusere saltinnholdet
Maarud har siden 2015 vært en del av Saltpartnerskapet. Saltpartnerskapet har som målsetning å redusere innholdet av salt i matvarer og servert mat, samt å øke bevisstheten om salt og helse i befolkningen. Siden 2015 har vi fjernet 27 tonn (13%) salt fra våre produkter. Vårt felles mål er at saltinnholdet skal reduseres med 30 prosent fram til 2025.
 
Vi skal fortsette å redusere fett
Vi bruker ingen palmeolje og produserer all vår snacks i Sør-Odal med en oljeblanding laget av solsikke og rapsolje. Siden 2009 har vi redusert andel mettet fett med over 80 prosent. Vårt mål er å redusere mettet fett til under 2g pr 100g snacks produkt innen 2025.

Vi skal produsere snacks laget av kun naturlige ingredienser 
Maarud Potetgull lages ganske enkelt av poteter, olje og krydder. De aller fleste av våre produkter lages kun med naturlige ingredienser og vi arbeider kontinuerlig med å reformulere våre oppskrifter for å fjerne all bruk av smaksforsterkere innen 2025.

Vi skal gjøre det enkelt å ta gode valg
Maarud har som mål å øke sin andel av produkter som har mer av de gode ingrediensene.
Vi skal tilby folk litt sunnere valg av snacks i butikkene i framtiden.

Vi skal alltid ha lave verdier av akrylamid i våre produkter
Akrylamid er et stoff som dannes når matvarer stekes, grilles eller friteres. Akrylamid finnes i matvarer som brød, pommes frites, kjeks, potetchips og kaffe, altså i nesten all mat som varmebehandles. EU har satt et maksimalt nivå for akrylamid på 750 ppb (parts pr billion). Maarud har i dag teknologi og råvarer som betydelig reduserer akrylamid og ligger på et snitt på 300 ppb i produksjonen vår i Sør-Odal hittil i år. Maarud skal alltid være godt under EU kravet.

Neste: Bærekraftig drift

Tilbake