Hvor kommer potetene våre fra?

Kortreist og nærprodusert er alltid et bra valg for miljøet. Så langt som det er mulig benytter vi derfor kun norske poteter til vår chips-produksjon.

Våre poteter dyrkes i kort avstand til vår fabrikk i Sør-Odal. Området rundt, med vakre Glomma som snor seg forbi, er landets største potetdistrikt. Faktisk er hele 77% av vårt volum dyrket innenfor en radius på kun 11 mil fra produksjonslokalene på Maarud Gård og hele 4 prosent kommer fra Maarud Gårds egne jorder.

Å dyrke poteter i Norge, med naturens korte vekstsyklus, er ingen liten oppgave. Derfor er vi veldig stolte av våre 72 bønder som dyrker potetene våre med omtanke slik at Maarud Potetgull smaker best mulig. Mange av gårdene har dyrket poteter i flere generasjoner for Maarud. Vi har en egen agronom-avdeling som jobber tett sammen med bøndene for å dyrke potetene på en bærekraftig måte. Vi inngår kontrakter direkte med hver enkelt bonde, og følger dyrkingen tett for sikre at potetene er produsert i henhold til vårt arbeid for ansvarlig og bærekraftig landbruk.

Dette betyr også at våre agronomer deltar i arbeidet med såing, gjødsling og innhøsting. Vi høster inn potetene når de er på sitt beste. Siden innhøsting av poteter skjer kun en gang om året i Norge, stilles det store krav til god lagring slik at matsvinn reduseres og at kvalitet og smak bevares hele året igjennom.

Neste: Vårt plastløfte

Tilbake