

Pizzafest!
Pizzadeig
- ½ ts salt
- 350 g hvetemel
- 25 g gjær (½ pakke)
- ca 2 dl lunkent vann
Bland salt i melet og lag en fordypning i melhaugen. Løs opp gjæren i litt av det lunkne vannet. Hell det i fordypningen. Arbeid væsken raskt inn i melet. Tilsett resten av vannet litt etter litt, til deigen er passe myk. Kna godt i 5-10 minutter, til deigen er glatt og elastisk. Settes til heving på et lunt sted i 30-60 minutter.
Løkpizza
- 2 store løk
- olje til steking
- 1 dl vann
- 2 terninger kjøttbuljong
- 3-4 ss flytende honning-helst mørk med mye smak
- 1 pose Maarud Garlic Dipmix
- 1 boks hakkede tomater
- 1 ss oregano
- ½ ts sukker
- 100 g fersk champignon
- 200 g bacon i biter
- 250 g revet gulost (pizzaost)
- ruccolasalat
Løkfyll: Skjær løken i tynne skiver. Stek løkskivene i olje til de er litt myke. Tilsett vann, honning og buljong. Småkok inntil det kun er litt væske igjen. Smak til med salt og pepper.
Tomatsaus: Bland sammen tomatsaus ingrediensene i en foodprosessor og kjør til det blir en jevn saus. Kjevle ut pizzadeigen og stikk ut 4 mindre porsjonspizzaer. Legg pizzaene på et stekebrett med bakepapir.
Smør på tomatsaus. Strø over revet ost, legg på løkblandingen og dryss over champignon og baconbiter.
Stekes på 250°C i ca 10 minutter.
Server med ruccolasalat på toppen.