Produksjonsanlegget vårt ligger på Disenå, midt i potetland ved Glomma og vegg i vegg med Maarud Gaard – hvor eventyret startet i 1936. Like bak ligger også potetlageret vårt. Der lagrer vi alle poteter som ikke blir brukt med en gang de høstes, slik at vi kan produsere potetchips året rundt.
Automatisk vasking og skrelling
Produksjonsprosessen starter med at potetene blir vasket, skrelt og snittet før de forvelles og kokes i vegetabilsk olje. Alt av vasking og skrelling skjer automatisk, og vannet som brukes føres selvfølgelig tilbake til renseanlegget vårt før det går tilbake til naturen.
Etter potetkokingen er det på tide å sette smak på potetchipsen med ulike krydder. På få minutter reiser rå poteter gjennom ulike samlebånd for så å porsjoneres ut og til slutt havne i sine respektive poser.
Andre typer snacks
Vegg i vegg med produksjonslokalene for potetchips, ligger produksjonen av blant annet det vi kaller figursnacks. Her blir produkter som Potetskruer og Sombreros til. De er laget av potetmel eller maismel som blandes, formes, tørkes og friteres superraskt før de smaksettes med ulike krydder.
Aleksander lager de sprøeste figursnacksene
Helt til slutt havner alle produkter på paller på lageret bakerst i produksjonsanlegget, klar til å kjøres ut til din lokalbutikk.