Michael Ray Vera Cruz Angeles er også kjent som den norske streetfood-influenseren Mike, og ikke minst som «hoffotograf» for hiphopkongene Karpe.
Mike er også grunnlegger av Mike's Corner i Oslo og ambassadør for urban kultur og matglede. Signaturretten hans består blant annet av den klassiske gule posen med Tortilla Cheese.
En livslang drøm
– Men jeg har så lenge jeg kan huske drømt om å lansere min egen smak, og nå var timingen riktig, sier han.
Under utviklingen av Chili & Lime har Mike jobbet seg gjennom flere ulike krydderblandinger sammen med Maaruds egen krydderekspert, Randi Sanderud.
Les mer om Tortilla Chili & Lime her
– Det har vært utrolig gøy å samarbeide med Mike, som er en ekte Maarud-fan. Vi har virkelig blitt inspirert av hans lidenskap for mat og kreativitet. Chili & Lime gir en spennende balanse mellom den sterke chilismaken og friskheten i limen, sier Sanderud.
En smak med røtter i streetfood og tex-mex
I tillegg til å være en stor fan av Maarud, har Mike hentet inspirasjon fra amerikansk streetfood og egen oppvekst, hvor snacks som «walking taco» var en del av hverdagen.
Resultatet er en frisk og krydret smak som kombinerer global matkultur med Maaruds tradisjon for kvalitetssnacks.
Først ute med tortillachips i Norge
Maarud Chili & Lime er mer enn bare en ny smaksvariant i tortillafamilien – den representerer en smakshistorie.
Maarud har vært en pioner innen snacks i Norge, og var de første til å lansere tortillachips her i landet i 1985.
Les mer om alle våre smaker her
Siden da har tex-mex vært en del av norsk matkultur og opphavet til at fredagstaco ble til en fast tradisjon i norske hjem.
I dag er tex-mex en av de mest populære typene mat i Norge, og tortillachips er blant snacksene som selger aller best.