Maarud

Nedetid i produksjonen er ikke bra i det hele tatt, og Daniel er med på å sørge for at maskineriet går hele tiden. 

– Vi er involvert overalt, fra poteten ligger på lager til vannet skal renses. Teknisk avdeling dekker det hele. Akkurat nå driver jeg og bygger om en sensor som skal varsle når det begynner å bli lite krydder i maskinen som krydrer snacksen. 

Gjør det selv
Daniel er del av en gjeng på syv mekanikere, automatikere og elektrikere. Automatikerne er de som har ansvar for styringer – som for eksempel å få det ene båndet til å starte når det andre stopper. Her er det mange deler i drift, og det er mye som skal stemme. 

Gjengen på teknisk avdeling har ansvaret for at alt av maskineri i snacksproduksjonen skal gå som smurt – og oppgavene innebærer mye mer enn å faktisk smøre maskineriet.

– Hvis noe går i stykker under drift, må vi inn og fikse det slik at vi kan produsere igjen. Det er ikke alltid vi får tak i deler til de eldste maskinene, så da lager vi dem bare selv. Men vi fokuserer selvfølgelig mest på vedlikehold slik at vi får færrest mulig følgefeil, forteller han.

Typiske utfordringer: vann, sand og jord
På selve lagrene er det ofte noe som må byttes, siden det fra tidlig i produksjonsprosessen er mye vann, sand og jord med i spillet.

– Dette tar jo livet av alt som heter lagre. Men vi følger med, og sørger for at det som må byttes blir byttet i god tid, før noe går i stå.

Av og til står Daniel og kollegaene overfor ekstra store utfordringer, som da en hel produksjonslinje måtte justeres etter at man begynte med en ny type kartonger.

– Da måtte vi justere det aller meste for å få dette til å kjøre på linjene våre. Det tok en ukes tid før det begynte å gå smertefritt, men vi ga aldri opp. 

Så – er det noen utfordringer Daniel ikke har greid å løse?
 
– Nei, ikke foreløpig! Så langt har vi faktisk klart det meste, ja