Maarud

Han kaller kontrollrommet til potetchipsproduksjonen «kokebua» – et kontor med glassvegger slik at man har utsikt til produksjonslinjen. Her er det alltid noen på plass for å overvåke de fem ulike skjermene som viser oversikt over hele prosessen når potet blir til potetchips.

– Vi har kontroll på de fleste driftsparameterne herfra, og vi tilpasser hele tiden for variasjoner i tørrstoff, størrelse og type potet slik at vi alltid får den beste kvaliteten til slutt, forteller Johan.

Alle skal ha det de trenger 
I jobben som linjeleder har Johan ansvar for at alt går riktig for seg fra de rå potetene kommer inn, skrelles, vaskes og skives til de friteres og pakkes i pose. 

– Jeg sørger for at alt av maskineri alltid er korrekt bemannet med riktig kompetanse, og jeg passer på at alle medarbeiderne mine har det de trenger for å skape den gode kvaliteten vi sammen streber etter her.

Johan og de andre som jobber i produksjonen må hele tiden være på vakt og sørge for at alt fungerer som det skal. For her skjer det mye.

– Vi passer på at det ikke hoper seg opp med råvarer som hindrer flyt i prosessen frem mot kokeren. Vanntilførselen må være riktig og en rekke andre prosesser må gå som smurt. 

10 000 poser potetchips i døgnet
Siden produksjonen går uavbrutt hele døgnet, har Johan som linjeleder av og til måttet trå til midt på natten for å hjelpe til med å løse et problem. 

– Da må man alltid respondere og prøve å hjelpe kollegaene på fabrikken så godt man kan. Men jeg sover stort sett godt om natten, altså!

Når du kjøper en pose Maarud Potetgull Salt, har du 240 gram å kose deg med. Johan Ukkestad og kollegaene sørger for å lage nesten 10 000 poser hver eneste dag.

– Spennet på produksjonen ligger på mellom 1450 og 2300 kilo i timen. Det kommer litt an på typen potet vi har med å gjøre, forteller han.

Nøkkelen til kvalitet ligger i de små detaljene
Et godt flak med Maarud potetchips er selvfølgelig avhengig av prima råvarer, men Johan forteller at det i tillegg er mange viktige grep han og kollegaene kan gjøre for å gjøre produktet så bra som alle forventer.

– Ingen rå potet er lik, så utstyret her er veldig fleksibelt, og det er de små detaljene her som virkelig kan sette prikken over i-en på kvaliteten.