Humberto manøvrerer erfarent trucken når han flytter flere paller med snacks i kartonger til sin plass i lagerbygningen. Pakketårnet rager rundt seks meter i været.
– Denne linjen i produksjonen kalles palletering, og her sorterer og grupperer vi produktene som kommer ut fra fabrikken og passer på at riktig mengde av riktige produkter blir pakket og stablet før de kjøres herfra og ut til butikker rundt om i landet, sier Humberto.
Opptil 10 000 kartonger i døgnet
Inne i trucken har han en skjerm som gir ham informasjon om hvor i lagerbygningen ulike paller skal plasseres etter at han har scannet merkingen på produktet.
– Det er også vi her på palleteringen som setter plast rundt kartongene med snacks og klistrer på etiketter som viser hva det er og hvor det skal, forklarer han.
Det er mye å ta tak i for Humberto og trucken hans. I løpet av et døgn passerer opptil 10 000 kartonger med rundt 20 poser snacks hver gjennom palleteringen. Alt må merkes og stables korrekt slik at du til slutt kan finne nøyaktig den snacksen du vil ha i din nærbutikk.
Merker hvilke produkter som er mest populære
Med jobben Humberto gjør, får han av og til ekstra innsikt i hvordan de ulike produktene gjør det ute i markedet. Hvor lenge ulike varer står på lageret henger nemlig sammen med hvor populære produktene er.
– Vi ser at smaker som salt, salt & pepper og paprika forsvinner fort ut, mens andre produkter kan stå her lenger.
Siden produksjonen hos Maarud går døgnet rundt, er det alltid noen på palletering som har ansvaret for at alt går som det skal. Til vanlig har Humberto tre andre kollegaer, men når det blir ekstra travelt, får de med en femte person.
– Vi kjører tre skift, og jobber dag og natt med å få ting på riktig plass og klart til utkjøring. Alt for at folket skal få kose seg med sin favorittsnacks.