Maarud

– Her lager vi produktene som er basert på pellets, et produkt som rett og slett ligner litt på tørket pasta. Pellets er basert på mel laget av poteter, mais eller linser som vi friterer i olje, og da utvides den og blir sprø og god, forklarer Simen.

Inne i produksjonshallen for pellets lager han og kollegaene dermed mye av det som ikke er potetchips – deriblant figursnacks som Potetskruer, Sombreros, Fried Chicken og Pom-Bear.

Krydder til alle anledninger
– Her tilsetter vi også deilige krydder til alt vi lager, og det er snakk om temmelig mange ulike smaker. Og alt skal selvfølgelig stemme slik at når noen kjøper Bacongull, ja da smaker det Bacongull, sier han.

Det kommer også stadig nye, kreative kryddertyper – spesielt om sommeren og før høytider. I god tid før jul tilsettes julesmakene. 

– Det er ofte ekstra travelt før påske, etter at nyttårets forsetter rundt det å spise sunnere har blitt litt glemt. På de beste vårdagene produserer vi opptil 4000 kartonger som inneholder 15 poser hver. 

Passer på maskineriet selv
En annen del av ansvaret til Simen og kollegaene er å ta jevnlige prøver av vann, fett, olje, salt og krydder. De må også ha god innsikt i alt maskineriet som finnes på produksjonslinjen. 

– Det er mange ulike maskiner på dette samlebåndet, og det er ikke alltid det går helt som planlagt. Men vi finner og fikser alltid feilene, og får god hjelp fra våre dyktige teknikere til å fikse de tingene vi ikke greier selv, sier Simen.

Smaksprøver hver eneste time
Det er mye som skal stemme for å lage skikkelig godt pelletsbasert snacks. 

– Det må være riktig forhold mellom vann og fett, forklarer han. – Det har med temperatur og koketid å gjøre, og det må vi hele tiden passe på. Og så er det ikke minst viktig at det er riktig mengde krydder. 

Aleksander må smaksteste temmelig ofte, rundt en gang i timen – en jobb mange kan misunne ham.

– Da sjekker jeg om det er riktig mengde krydder, om det er godt fritert, om teksturen er riktig og at det ikke smaker brent. Det hender jeg koser meg med en pose snacks hjemme, men sant å si får jeg nok av gode smaksopplevelser her!